هدف شاخص؟

ساخت وبلاگ
[In reply to مهدی میرزایی]
دو نمودار بالا در تاریخ 25 خرداد 96 به همراه توضیحات ⬅https://****/Mahdy_Mirzaie/1839
پیش بینی بنده از روند اقتصاد ایران براساس امواج الیوت بر نمودار GDP یا تولید ناخالص داخلی بود که به زبان ساده به دوره ای رونق مختصر به صورت موج B و سپس دوران رکودی جدید در موج C اشاره داشت. ابتدا توضیحات 6 اسفندماه 96 پیرامون پیش بینی ام از آینده اقتصاد ایران را بازخوانی کنیم تا عقیده ام پیرامون چندسال آینده را تشریح کنم.

در تحلیل 6 اسفند 96 آمد: بخش عمده ای از تولید ناخالص داخلی ایران وابسته به نفت و میعانات گازی است؛ پس GDP ایران و رونق اقتصادی کشور تا حدّ زیادی وابسته به قیمت نفت است. پیش بینی بنده از نفت وست تگزاس در سابقه کانال موجود است. بعید میدانم نفت بتواند طی امسال و سال های آینده بیش از 80-90$ شود و دوباره طی چندسال آینده نزولی شده و GDP ایران نیز پس از سال 1400 وارد موج C نزولی می شود. در مجموع پس از سال 1400 وضعیت درآمدهای نفتی ایران، GDP ایران و شاخص کل بورس را برای چندسال نزولی می بینم. من حیث المجموع از سال 1397 تا سال 1400 را دوران رونق نسبی بورس و دستیابی شاخص به محدوده 120-150 هزار پیش بینی می کنم؛ بنابراین فعالان بازار سهام بایستی به دقت صنایع پیشرو و پربازده را انتخاب کنند تا از فضایی که در آینده ایجاد می شود نهایت استفاده را ببرند.

در تحلیل قبلی در مورد این مسئله نوشتم که نفت بعید است از 80 تا 90$ بالا برود، پس از 1400، درآمدهای نفتی، GDP و شاخص بورس برای چندسال نزولی می شود و شاخص تا 120 الی 150 هزار بالا می رود و فعالان بازار از فضای بوجود آمده با انتخاب صنعت پیشرو نهایت استفاده را ببرند. شاخص کل در اسفند 96 در محدوده 97 هزارواحد بود و تا 196 هزار واحد نیز بالا برود. آنزمان عقیده ام درمورد نفت بر حرکت رو به بالا به صورت X موج بود و نفت از محدوده 78 دلار سقوط کرد. کاهش فروش و قیمت نفت یعنی کاهش GDP ایران. در کنار افت قیمت نفت، کاهش مقداری فروش هم وجود دارد. اوج فروش نفت ایران در پسابرجام 2.3 میلیون بشکه بود و در بودجه 98 پیش بینی میشود 1.6 میلیون بشکه باشد.
اکنون عقیده دارم :
1️⃣نفت رالی صعودی چشمگیر جدیدی ندارد و برای سالها درون یک الگوی اصلاحی می ماند و بین کف و سقف قبلی نوسان میکند. نسبت به پیش بینی قبلی ام از نظر زمانی زودتر وارد موج C نزولی GDP میشویم!!
2️⃣کاهش مقداری فروش نفت ایران بدلیل تحریم های آمریکا ادامه دار است.
3️⃣تولید ناخالص داخلی ایران به زیر 400 میلیارد دلار افت میکند. موج B در GDP پر شده (در پسابرجام که هم نفت رشد کرد هم مقدار فروش نفت ایران) و ما از سال آینده وارد موج C میشویم و GDP ایران برای چندسال نزولی میشود. همچنین رشد اقتصادی ایران منفی خواهد شد!
4️⃣رکود تورمی سنگینی بر اقتصاد کشور سایه می اندازد. شرکتهایی که فروش داخلی دارند مشکلات بیشتری نسبت به شرکتهای صادراتی خواهند داشت. شرکتهای صادراتی نیز با مشکل بیمه و افزایش کرایه حمل و تحریم روبرو هستند. پول نقد در این دوران پادشاست.

و اما راهکارهایی که میتواند شدت مشکلات آینده را کاهش دهد. 1- اصلاح نظام بانکی و پیشگیری از پیدایش بحران و جلوگیری از چاپ بیشتر پول و بالا رفتن پایه پولی 2- دیپلماسی سازنده و فعال دولت برای جلوگیری از کاهش مقدار فروش نفت بر اثر تحریمهای آمریکا 3- جلوگیری از افت بیشتر ارزش ریال و کاهش قدرت خرید مردم 4- تلاش برای تقویت تولید ملی و فرهنگ سازی پیرامون مصرف کالای داخلی 5- تقویت بازار سرمایه و ایجاد ابزارهای نوین مالی برای جذب نقدینگی جامعه

mahdi mirzaie

تالار بورس...
ما را در سایت تالار بورس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی talarebourses بازدید : 161 تاريخ : يکشنبه 20 بهمن 1398 ساعت: 5:52